Thursday, November 21, 2013

Pasrah...

Assalamualaikum... selamat petang suma...
hari ni bagus sikit tue yang bagi salam. Lau tak pakai bedal ja.
Hari ni hati masih sakit. Minda plak masih terbayang. Perasaan masih trauma, takut, marah. suma lah.
Apa pun hati sakit sangat. Jangan salah faham plak. Masuk keja pagi tadi 21.11.2013/Khamis, "eh, tiqah. Ko kene ragut ke?" Muka dah blur-blur. haish. cepat sungguh cita tersebar nieh. Semalam tengok Nightline tak dak pun. urmm pelik sungguh.
Tapi tv len tak lau plak. OK.
Al-kesahnya cam nie, malam tadi (20.11.2013) cheq dengan angah kena ragut berdekatan rounderboard ke Sekyen 7. Sebelum kejadian cheq g bank dulu untuk bank in kan check. Time balik tue, cheq santai ja lah dah nak balik rumah kan? so, tak payah nak kelam-kelibut macam orang len.
Masa dalam perjalanan tue cheq memang dah prasan da sebuah moto LC bawa santai ja. Kami nie tak syak pa-pa ja lah. Dah santai sangat kan? cam siput plak. so, kami pun potong lah. Kononnya nak ngelak dari bas awam. Elok sampai dekat dengan rounderboard, tiba-tiba cheq cam rasa ringan di belakang. Time tue kami still blur lagi. Dalam 2,3 saat cam tue, baru tersedar yang beg cheq dah di bawa lari. Tue pun dia cam lambai-lambai beg tue. Memang geram lah.
Terus kejar. Bayang kan LC lawan Honda Wave 125? ada apa lah sangat dengan Honda Wave 125. Kejar pun sat ja pas tue dah hilang. Masa cheq tengah ligan angah tipon En.Mohd Fauzi bagitau kejadian. pas tue tipon mama abah kat kampung. Of course cari orang yang terdekat dulu. Mungkin dalam kepala angah dah set cari En.Mohd Fauzi kot. Kalau cheq pun, akan buat benda yang sama.
Dah terlepas, kami berpatah balik. tunggu En.Mohd Fauzi mai. Kami round dulu kot-kot jumpa beg balik. Pas tue terus g balai polis.
Wahhh.. first time masuk balai polis buat report. setle suma balik kilang balik semata-mata nak call suma bank, kad sim tuk blok no pin. Untuk keselamatan.
 Alamak..!!!! lupa plak nak cita keadan beg cheq tue. Ok. Beg cheq tue angah pegang. Dapat bayangkan tak dimana letaknya? Peragut plak sorang ja.Apa pun cheq halalkan apa yang dia dah amik tue. Mungkin ada hikmah disebalik tue kan?
Barang apa yang hilang? Of course lah purse dengan henpon. Memang sedeee.. tapi cheq kena redha dengan Ketentuan Ilahi.

So, next time kena berhati-hati. Jangan terlalu leka. So, kepada orang diluar sana jangan cepat membuat manipulasi untuk mangsa ragut k. Masa nak jadi, kita tak tau. So, better jaga lah barang berharga anda.

Wednesday, November 20, 2013

Alhamdulillah...

Assalamualaikum...
Ehem... Ehem... batuk sikit. Nak tulis apa nie ya?
Urmmmm.... Hari nie cheq dapat berita gembira. suka nya hati.
Berbunga sakura dah dalam hati nie.

Psssstttt... Psssstt... mai sini nak cerita nie...
Hampa nak tau dak? haaaaa.. nak la tue. Cheq tak ngumpat pun.
Nie... haaaa......


tuuu diaaa.... nama sapa tu? nampak dak? tak nampak zoom sikit k. nama cheq lagi. bulan september 2013. Alhamdulillah. Cheq syukur sangat walaupun perform tak bagus ada juga yang prihatin kan cheq yang lemah nie.

Cheq tak sangka dapat lagi. Pa pun yang penting bantuan daripada suma staff da juga my cute boss.. ^_^


Sambut lagiii..!!!!

Hai suma..!!!!
2 hari lepas cheq da kongsi bezday kan.? haa.. nie ada lagi cerita.
Hari Ahad (17.11) dah sambut dengan meriahnya. Hari isnin (18.11) plak sambut lagi dekat opis. urmmm.. kek sponsor dari angah.


nie lah kek yang angah sponsor tu. sambut dekat Lab QAQC SMC. time cheq pi tu tak dak sapa nak layan. :-( sedih ngoh.


betoi kan cheq cakap tadi.? tak dak sapa nak sambut. kesian sungguh. da la 2,3 orang cam tu.
dah potong time waktu rehat. memang orang tak dak la.


nasib la ada asri, ekin dengan en.Mohd Fauzi yang teman cheq potong kek.

Monday, November 18, 2013

My Bezday

Hai Buddyz.....!!!!
Hari nie semangat sebab.............................. ada benda yang hepy sangat.
Haaa... nie yang nak share nie. Sharing is Charing kan? petik dialog dalam SSID. hehehe.. Kak Zura... jangan marah tau.

Happy birthday to me.. 
happy birthday to me.. 
happy birthday to Nur Baitul Atiqah Omar.. 
happy birthday to me..

Semalam 17/11/2013 genap umuq cheq yang ke-....Euuu.. dah tua dah. haish. macam baru ja habis SPM. 
Haa.... nie cheq nak tunjuk sikit kat bawah nie.
Haa.. amik kau. nie antara orang wish bezday cheq semalam. kalau besarkan gambaq nie, ada seseorang yang tak wish bezday. sapa yang kenal mesti tau sapa orangnya. tiap-tiap tahun dia wish tau-tau taun nie tak wish. pelik. urmmm.. mesti ada something nie.
Mama pagi-pagi lagi dah mesej "selamat hari lahir anak mama". then, waktu maghrib plak adik-adik wish bezday siap nyanyi lagi "hepy bezday to u.. hepy bezday to u.. hepy bezday to u kak long.. hepy bezday to u.." memang sebak lah. sebelum nie depa tak penah wish pun.
Nak dijadikan cerita. time ngah gayut dengan acik, mama, adik-adik yang len, dia tipon. banyak kali plak tue.
haish... da benda emergency ka.? urmmm... pelik..pelik..

Pas gayut dengan family kat kampung, angah tepon budak umah. Aik.. lagi pelik. hai... macam tak saba ja. angah suh amik kat Dominos Pizza. ok. done kat situ. Dia plak tepon gtau suh amik angah. haaa.. see... "ting" otak dah mengesahkan memang ada something. Confiuse nak g ka tak. 5 min berlalu. result ok g je lah.
mesej angah "tunggu jap nak mandi". Tengah mandi otak ligat lagi pikir urmmm... toing.. senyum sampai telinga.
Angah mesej. "jap,ada polis". senyum lagi. hati dah berbunga. bawa moto pelan-pelan ja. ikut jalan belakang. hah..? abang zul dengan din.? haaa.. kan betul tekaan cheq. ok. pelan-pelan lagi tak mau depa perasan. angah tepon. cheq suh dia tapau pizza tue. dah masuk lorong nak ke domino's satu badan luaq dengan dalam ketaq. macam mana nie.? depa dah kumpul kat luaq. tapi..... sorang ja tak dak. dalam hati mesti dia amik kek nieh. 
5 min. haaaaaaaaa.... dah nampak waja putih sticker WMC. memang sah.
So, dia ajak masuk domino's. ketaq tak habis g nieh. parking moto. masuk dalam. adus... malu wey..
TARRRRAAAA.....
Nice sangat kek nie.


malunya...


kena buli dengan din, anip, abang zul, angah dan cek na. terpaksa nie. depa usik lau malu cam nie, time kawen nanti nak amik gambar cam na.? haish.. dalam hati rasa cam nak sepak-sepak ja budak-budak nieh.

apa pun memang happening sangat. thankz sayang, angah, abang zul, cek na, anip, din dengan kak ruby meriahkan majlis nieh. walaupun surprise tak menjadi. dah kantoi awal lagi. hahaha..

sayang... thankz sangat.. belajar jadi sorang yang romantik k. nanti tak la pening-pening nak pikir. nie tak, 


asyik cakap tak tau ja..

Dunia kanak-kanak

Hai buddiez...!!!
Banyak plak update hari nie. al-maklum lah semalam kan bezday cheq. heeee...
lepas bezday parti, masing-masing gerak balik. ada yang balik umah, ada yang masuk keja.
kami bertiga plak g Putrajaya kononnya nak amik baju customer Embun Klasik Bridal.
urmmm.. satu hal plak kena tunggu.
jalan-jalan. hah..!!! tarik tangan angah p kat tempat orang jual buih sabun. buat muka comel suh angah belanja. hehehehe... yesss!!!!!!!!! angah belanja.. hati dah bernyanyi riang. nasib ada orang ja lau tak memang dah lompat-lompat cam arnab.

video
Tengok sini. cam budak-budak kan?


haaa... en.Mohd Fauzi pun dah terpengaruh sekali. Caya lah.. memang sporting bakal somi cheq nie.


cantik kan belon buih sabun nie.?



best tengok depa main. gambaq cheq ada tapi jurukamera snap tak lawa.
haa... bawah nie da lagi movie.


video

thankz angah, sayang buat cheq gembira semalam. memang hepi sangat.